Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

A început demolarea Uzinei 1 Mai pentru construcția unui mall

Fosta Uzină 1 Mai, care în timpul regimului comunist era cel mai mare producător de utilaj petrolier din sud-estul Europei, iar după 1989 a fost lăsată în paragină, va avea acum o altă destinație.
Astfel a decis municipalitatea, care, de curând, a și demarat lucrările de demolare a unor hale de reparații și unei clădiri de birouri pentru a permite apoi amenajarea unui nou mall. Ploieștiul se va putea lăuda, începând din toamna anului viitor, cu cel de-al treilea centru de shopping pe care îl are.
Înainte de 1989, în Uzina 1 Mai lucrau aproximativ 18.000 de angajați, care aveau asigurat aici un loc de muncă fără grija zilei de mâine. Atât ei, cât și familiile lor.
Ulterior însă clădirea a fost lăsată să se degradeze, astfel că astăzi are un aspect înfricoșător și dezolant: rugină, geamuri sparte, ruine, buruieni crescute și având dimensiuni impresionante.
Recent, o parte a curții fostei întreprinderi a fost împrejmuită cu gard și plasă de protecție, iar în interior se observă mai multe excavatoare care lucrează de zor pentru a pune la pământ și ceea ce a mai rămas din uzină. Nu, nu este vorba despre toate clădirile, ci, mai exact, despre două hale de reparații și o clădire care adăpostea birouri, după cum se poate observa și pe panourile amplasate pe gard.
De asemenea, anunțul postat lângă șantier precizează că autorizația de construcție a fost eliberată la sfârșitul lunii septembrie 2018, iar lucrările de construcție a mall-ului vor demara pe 18 octombrie, urmând să fie finalizate după numai un an, respectiv la data de 20 octombrie 2019. Dacă va fi sau nu așa, rămâne de văzut.
Tot anul acesta, Primăria Ploiești și-a anunțat intenția de a realiza, la cererea proprietarului de terenuri și clădiri, intenția de a elabora un Plan Urbanistic Zonal, prin care se dorește schimbarea destinației zonei din zonă industrială în zonă comercială și de servicii.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co