Actualitate

A murit dupa ce a cazut intr-o rapa

Un tânăr de 21 de ani din Bucureşti a murit sâmbătă la Spitalul Judeţean din Braşov după ce a alunecat 200 de metri într-o prăpastie de pe Valea Cerbului. Alarma a fost dată de prietenul său, care a chemat imediat salvamontiştii. Oamenii muntelui au pornit imediat la drum şi au chemat un elicopter să-i ajute. Din indicaţiile primite prin telefon, băiatul era lovit grav la cap şi avea hemoragie puternică. Din cauza vântului puternic, elicopterul nu a putut ateriza şi abia la a doua încercare pilotul a găsit o zonă unde curenţii de aer nu erau puternici. Chiar dacă vremea a fost rea, salvamontiştii au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca tânărul să fie scos cât mai repede din prăpastie. Turiştii nu au ţinut cont de sfaturile meteorologilor şi au plecat de la Cabana Omu spre staţiunea Buşteni, prin Valea Cerbului. Băiatul de 21 de ani nu era echipat corespunzător şi a încercat să scurteze traseul. S-a abătut de la drum şi a alunecat 200 de metri în prăpastie pe zăpadă, iar apoi a dat de stâncă.
Salvamontiştii au făcut tot ce le-a stat în putinţă să-l salveze pe tânăr. Au sperat că îl salvează de la moarte, chiar dacă era în stare gravă.
Cu toate eforturile depuse de medicii braşoveni, tânărul nu a putut fi salvat. Salvamontiştii îi avertizează încă o dată pe turişti să nu mai meargă pe trasee interzise şi să aibă echipament de iarnă. Oamenii muntelui vă îndeamnă să le cereţi sfatul ori de câte ori porniţi la dum, deoarece vremea este înşelătoare, iar pe munte încă mai este zăpadă.
httpv://www.youtube.com/watch?v=RTMzFkkyyF8

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co