Actualitate

A pierit sub zapada

Sfârşit tragic pentru un tanăr de 24 de ani din localitatea Băicoi. Băiatul a venit la munte să se distreze pe pârtiile de schi din Sinaia împreună cu prietenii. Din păcate, a fost surprins de o avalanşă şi a avut nici o şansă în faţa valului de zăpadă. Salvamontiştii au fost anunţaţi de dispariţia lui şi au pornit imediat căutările. Sâmbătă, oamenii muntelui au sondat până la miezul nopţii, însă nu l-au găsit. Ieri, au reluat căutările, în zona unde s-au produs mai multe avalanşe.
Mircea Mocanu, a făcut sâmbătă o coborâre cu snowbordul de la Cota 2000 la 1400, de Drumul de Vară, un traseu dificil pentru necunoscători. La un moment dat s-a abătut de pe pârtie şi a coborât într-o vale. Prietena lui nu l-a mai văzut de atunci şi după mai multe ore în care l-a aşteptat pe tânăr să apară a anunţat serviciul Salvamont Sinaia. Cinci ore l-au cautat sambata noapte si inca patru duminica, pana sa dea de o urma. Au sondat încontinuu zăpada care pe alocuri măsura şi peste 4 metri. Era singura sansa sa dea de trupul tanarului. Ieri, în jurul prânzului l-au descoperit in vala de langa partia Drumul de Vara.
Greşeala i-a fatală tânărului prahovean. Culmea, el a coborât în vale cu placa, a realizat că a greşit drumul şi că nu are unde să mai înainteze, după care a vrut să se întoarcă şi să ajungă  la pârtie. Nu a mai apucat, pentru că a plecat avalanşa şi a fost îngropat sub nămeţi.
Salvamontistii avertizeaza ca si acum in Bucegi este pericol foarte mare de avalansa, iar mai multe partii sunt inchise. Turistii sunt sfatuiti sa intrebe cabanierii ori salvamontistii despre zonele in care vor sa schieze sau doar sa se plimbe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co