Actualitate

A sunat clopoțelul!

Un nou an școlar a început astăzi cu emoție și speranță. În comuna Păulești, curțile celor două instituții de învățământ au fost pline de elevi, părinți și cadre didactice. Clopoțelul a sunat mai întâi la Școala Toma Socolescu, unde după intonarea imnului de stat, un sobor de preoți a ținut o scurtă slujbă. 208 elevi vor învăța în această școală, numărul lor fiind mai mare comparativ cu anul anterior. Prezent la ceremonie a fost și fostul dascăl Dumitru Dincă. Autoritățile locale au investit mult în educație în ultimul an, și în afară de noul teren de sport, elevii au primit astăzi o veste bună de la primarul Sandu Tudor.

La scoala din satul Găgeni, autoritățile locale au fost primite cu pâine și cu sare. Și dacă bobocii sunt de obicei în centrul atenției, și elevii mai mari s-au bucurat de grija autorităților locale. Odată intrați în sălile de clasă, cei mici au fost copleșiți de emoție. Dacă unii nu și-au mai putut stăpâni lacrimile, alții, mai îndrăzneți, ne-au spus câteva cuvinte.

Dacă prima zi de școală e încărcată de emoție, în cele care vor urma elevii vor avea multe de învățat de la dascălii lor. Important este să fie silitori și să aibă rezultate așa cum le doresc cei mari.

Și în școlile de pe Valea Prahovei clopoțelul a sunat din nou. În toate instituțiile de învățământ din Bușteni evenimentul a fost marcat prin prezenta oficialităților locale care au ținut să ureze succes elevilor. Manifestările au fost deschise, la fel ca în fiecare an, prin ascultarea imnului național, dar și prin slujbe religioase. Școlile și grădinițele din stațiunea Bușteni au fost din nou pregătite cu atenție, copiii fiind așteptați în săli de clasă foarte curate, moderne și cu rechizite noi. Oficialitățile locale spun că au făcut eforturi astfel încât elevii să nu simtă criza prin care se trece în acest an. Ajunși din nou în sălile de clasă, elevii au avut păreri împărțite: în timp ce unii își doreau ceva mai multă vacanță, alții s-au bucurat nespus de începerea școlii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co