Actualitate

Premieră în Bucegi

Concert in premiera la baza Crucii de pe Caraiaman. Maestrul Nicolae Voiculeţ, alături de orchestra sa, a susţinut un recital la aproape 2.300 de metri altitudine. Prin concertul “România din inima ta”, artistul a dorit să promoveze Crucea Eroilor Neamului. Monumentul, inaugurat în urmă cu aproape 90 de ani, a intrat recent în Cartea Recordurilor. Pentru că la telecabina din Buşteni s-a stat la coadă şi trei ore pentru a urca la Babele, maestrul Voiculeţ şi soţia sa au venit la Crucea Cariman cu un elicopter.

Printre personalităţile care au participat la eveniment s-au numărat tenismenul Ilie Năstase, printul Paul de România şi prinţesa Lia, oficialităţi locale din Buşteni dar şi un sobor de preoţi. Maestrul Nicolae Voiculeţ spune că a venit cu cel mai bun ansamblu de Căluşari din lume,cel de la Slatina, la 2300 de metri să danseze pe cel mai înalt altar al României pentru a-i comemora pe eroii neamului.

Printre invitaţi s-au numărat şi prinţul Paul însoţit de prinţesa Lia, acesta spune că ideea străbunicii sale, regina Maria, de a construi Crucea de pe Caraiman pe pe unul dintre cele mai înalte piscuri din Bucegi, a fost un eveniment revoluţionar şi marcant al vremii.

Accesul publicului s-a făcut gratuit, cu telecabina, din statiunea Busteni până la statia “Babele”. Ziua se va încheia cu un concert de gală la Castelul Cantacuzino din Buşteni. Maestrul Nicolae Voiculeţ, va cânta la concertul de gală de la castel, cu un nai special, construit chiar de el, pe care îl va dona intr-o licitaţie. Banii stransi vor fi donati unui copil care o să studieze naiul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co