Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

A venit week-end-ul, vă sugerăm câteva moduri în care îl puteți face cât mai plăcut

Iată că a venit și mult așteptatul sfârșit de săptămână! Chiar dacă vremea nu prea ne invită să ieșim din case, ne-am gândit să vă dăm noi câteva motive pentru a o face.
Ploieștenii sunt invitați, sâmbătă, 30 iunie 2018, să participe la o manifestare dedicată împlinirii a 109 ani de la nașterea muzicianului Paul Constantinescu, personalitate complexă a lumii culturale românești. Cu acest prilej, începând cu ora 11.00, în fața bustului monumental dedicat compozitorului, aflat în curtea Muzeului memorial „Paul Constantinescu”, vor fi depuse flori din partea instituțiilor care îi poartă numele. De asemenea, un reprezentant al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România va evoca personalitatea compozitorului, profesorului universitar, dirijorului și muzicologului Paul Constantinescu, maestru emerit al artei și membru corespondent al Academiei Române.
De asemenea, duminică, pe 1 iulie, Ploieștiul va fi gazda competiției de ciclism “Road Grand Tour – Summer Kids Edition”, organizată de Primăria Municipiului Ploiești în parteneriat cu Federația Română de Ciclism. Evenimentul are loc în intervalul 8:30 – 15:30, pe Bulevardul Castanilor din oraș, perioadă în care traficul rutier pe această arteră va fi întrerupt.
Tot în acest sfârșit de săptămână, pe Valea Prahovei au loc Zilele Orașului Bușteni, un eveniment socio-cultural care vine să marcheze 110 ani de istorie a acestei foarte cunoscute și îndrăgite stațiuni montane. Programul evenimentului este unul inedit. Pe lângă momente obișnuite, am putea spune precum parade ale ansamblurilor populare, spectacole folclorice, spectacole de comedie, lansări de carte, focuri de artificii, dar și un bal al cetățenilor de onoare, găzduit de Castelul Cantacuzino, anul acesta, printre momentele speciale se numără şi cel al lui Mihai Bendeac. Acesta îi va încânta pe cei prezenţi cu un spectacolul de teatru regizat de Horaţiu Mălăele: „Bani din cer”.
Muzeul Memorial „Cezar Petrescu” din Bușteni organizează, în perioada 29-30 iunie 2018, Salonul de Umor „RIDENDO DICERE VERUM”. Programul celei de-a XXIII-a ediţii a manifestării, a cărei deschidere are loc astăzi, la ora 16.00, cuprinde lansări de carte, expoziţie de caricatură şi tradiţionalul concurs de epigrame.
Dacă ați ajuns la Bușteni, treceți apoi și prin Sinaia, pentru a admira nu mai puțin de 30 de automobile de epocă, înscrise la cea de-a VIII-a ediție a ,,Concursului de Eleganță de la Sinaia”, eveniment de categoria A în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice. Evenimentul conține şase categorii, respectiv Antebelice Cabriolet/ Antebelice Sedan/ Postbelice Sedan/ Postbelice Cabriolet/ Postbelice Coupe și Fabricat în România (19 mărci prezente) și colecționari din patru țări: Serbia, Bulgaria, Germania și România.
Dacă aveți drum prin București, puteți merge să vizitați „TechFest Bucharest”, eveniment desfășurat la Palatul Universul și care este un festival dedicat tehnologiei, inovaţiei şi IT-ului, adresat atât comunității tech, cât şi publicului larg.
De asemenea, Parcul Cișmigiu găzduiește festivalul internațional de folclor, ediția din acest an sărbătorind diversitatea culturală. Evenimentul este deschis de parada costumelor populare și cuprinde un târg de meșteșuguri și produse, dar și ateliere de creație și spectacole de teatru pentru copii.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co