Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Abonații cantinei săracilor, o specie pe cale de dispariție

Numărul celor care beneficiază de masa de la cantina de ajutor social a scăzut extrem de mult. De la peste 1.100 de ploieșteni acum doi ani, în acest an de aici mai mănâncă doar 313 oameni.
Cea mai severă scădere a numărului acestora s-a înregistrat în 2016, după ce s-a introdus obligativitatea de a munci pentru hrana primită. După înjumătățirea numărului beneficiarilor, scăderile s-au înregistrat în fiecare lună. Hrana distribuită prin Cantina de ajutor social este în valoare de 360 de lei pe lună, iar abonații primesc în fiecare miercuri din săptămână alimente în valoare de 84 de lei. Hrana pe care o primesc asistații de aici este în cantitate destul de mare, pentru că prețurile obținute la licitație de către instituție au fost foarte scăzute, dar și de calitate. Printre alimentele primite se numără pulpă de vită, șuncă presată de pui, pulpă de porc, pui și salam.
Pe de altă parte, distribuirea ajutoarele alimentare de la UE a fost sistată încă de anul trecut. Mai mult, din cei 15.000 de beneficiari ai alimentelor de la UE, câți erau în urmă cu doi ani, acum mai sunt doar 2.450.
Directorul ASCC ne mai spune că în acest moment se studiază, făcându-se diverse simulări, cam ce alimente ar trebui să conțină pachetele și în ce cantitate. Totodată, aceste pachete ar trebui date oamenilor, în trei tranșe, până în 2020.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co