Actualitate

Adrian Dobre: Ploieștiul, pregătit pentru începerea anului școlar

Primarul Municipiului Ploiești a afirmat, astăzi, că unitățile școlare ale orașului sunt pregătite pentru a primi elevii, care, în mai puțin de o săptămână, vor începe cursurile.
El a recunoscut însă că mai există unele lucrări la asemenea unităţi care vor continua și după începerea anului școlar 2018-2019, însă nu sunt de natură să afecteze derularea normală a cursurilor.
În ceea ce privește situația Școlii Generale Sfântul Vasile, de pe Bulevardul Republicii, reamintim că problemele au apărut cu mai multe luni în urmă, atunci când au început să se desprindă bucăți de tencuială de la partea superioară a clădirii. Inițial, în zona afectată a fost montată o folie de protecție și, tot ca măsură, a fost impusă și măsura de restricționare a circulației pe banda I, pe sensul intersecție Caraiman – centru.
Cum pentru reabilitarea fațadei era necesară o expertiză prin care să se spună dacă imobilul este sau nu afectat din punct de vedere seismic, Primăria Ploiești a organizat o licitație pentru desemnarea unei societăți care să efectueze expertiza. Abia acum, cu mai puțin de o săptămână înainte de începerea școlii, a venit și confirmarea că lucrările de reabilitare a fațadei unității de învățământ pot începe.
Luni, 10 septembrie, copiii revin la clase, cu ocazia începerii noului an şcolar 2018-2019. Cursurile anului însumează 168 de zile lucrătoare (34 de săptămâni).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co