Actualitate

Afaceri de sezon

Toată lumea taie porcul în această perioadă, aşa că la tocilării s-a făcut coadă. Clienţii spun că vor să sacrifice porcii înainte de Ignat aşa că au nevoie de cuţite bine ascuţite pentru a sacrifica porcii după obiceiul strămoşesc. Tocilarul face cu greu faţă atâtor comenzi, pentru că pe lângă cuţite, oamenii vin şi cu maşinile de tocat carne, care nu mai toacă aşa cum ar trebui.  La Ploieşti, tocilaria din centrul oraşului este vestită asa că toată lumea vine aici. Comenzile sunt atât de multe încât sunt şi cazuri când unii clienţi nu îşi pot lua cutitele de la ascuţit decât după câteva ore sau chiar şi a doua zi. Cei mai mulţi dintre clienţi vin aici de ani buni. Vin atât din oraş, cât şi din judeţ. Toţi spun că fără cuţite bine ascuţite nu se pot descurca la tranşarea şi prepararea cărnii de porc. Pentru ascuţitul unui cuţit, preţurile variază între 1 leu şi 4 lei. Mesterul tocilar din Ploieşti spune că trebuie să facă faţă comenzilor măcar acum când sunt, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În restul anului, abia dacă îi mai trece pragul câte o gospodină.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co