Actualitate

Amenzi usturătoare pentru incendierea vegetației uscate

Persoanele fizice care incendiază vegetaţie uscată fără acordul autorităţilor competente vor fi amendate cu sume cuprinse între trei mii şi sase mii de lei.

În cazul persoanelor juridice, sumele pot ajunge până la cinci zeci de mii de lei, avertizează Garda Naţională de Mediu.

Măsura a fost adoptată în contextul în care în ultima perioadă a existat un număr foarte mare de incendii cauzate de arderea nesupravegheată a vegetaţiei uscate.

Garda Naţională de Mediu adresează un apel cetăţenilor să nu incendieze deşeurile menajere sau vegetaţia uscată și să nu aprindă materiale combustibile pe domeniul public sau pe terenurile pe care le au în proprietate.

Totodată, Garda de Mediu solicită sprijinul administraţiilor publice locale şi al tuturor cetăţenilor în sensul de a preîntâmpina producerea unor noi incendii care pot afecta grav mediul.

De exemplu, la începutul săptămânii trecute pompierii militari au intervenit pentru stingerea a patru incendii de vegetaţie uscată, izbucnite la intervale de timp apropiate, în mai multe localităţi din judeţul Vâlcea.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co