Actualitate

Cum ne apărăm de fenomenele meteo extreme

Previziunile meteorologice îngrijorătoare emise de specialiști pentru această noapte și mâine i-au determinat pe pompierii militari din județul Prahova să recomande cetățenilor să adopte unele măsuri preventive, de natură să preîntâmpine producerea unor evenimente nedorite.
Astfel, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, prahovenii sunt rugați să își parcheze autovehiculele în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate pentru a limita posibilele pagube generate de vântul puternic.
De asemenea, pompierii militari sugerează oamenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate și să asigure sau să înlăture elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care, pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.
Totodată, populația este sfătuită ca, pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice extreme, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.
De asemenea, cetățenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuințe sau în alte spații care le asigură protecția, să închidă ușile și ferestrele și să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice.
Recomandările pompierilor militari vin în contextul în care Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de fenomene meteorologice periculoase – Cod Galben valabilă în intervalul 23 octombrie, ora 22 – 24 octombrie, ora 22. Potrivit ANM, în această perioadă se vor înregistra intensificări ale vântului și ninsori viscolite.
De asemenea, la munte, în special la peste 1.500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse între 70 și 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea.
Și în ceea ce privește municipiul Ploiești, meteorologii prognozează că mâine temperatura va ajunge cu greu la 12 – 13 grade, urmând ca ulterior să crească pentru a ajunge duminică până la 24 de grade Celsius.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co