Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Amplă acțiune de pregătire a salvamontiștilor

O amplă acțiune de formare, pregătire profesională şi evaluare a salvamontiștilor din întreaga țară debutează, la acest sfârșit de săptămână, în organizarea Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.
Astfel, pe parcursul a două săptămâni, peste 140 de salvamontişti debutanţi, aspiranţi sau avansaţi din întreaga ţară, instructori şi ajutoare de instructori , precum și lectori vor participa la acţiunile desfășurate în Centrul Naţional de Pregătire Salvamont Padina din Munţii Bucegi.
Potrivit Salvamont România, ciclul oficial de pregătire al unui salvator montan se desfăşoară pe durata a cel puțin doi ani. În această perioadă el participă la 400 de ore de pregătire în centre autorizate de pregătire regionale, judeţene sau locale ale echipelor Salvamont. Alte 360 de ore, în patru sesiuni, două de vară şi două de iarnă, sunt dedicate pregătirii pe nivelurile “debutant”, “aspirant” şi “avansat”.
După parcurgerea şi absolvirea acestor etape, cursantul susţine un examen de atestare, în urma căruia primeşte certificarea legală că poate profesa ca salvator montan, certificare pe care este obligat să o reconfirme prin susţinerea unui examen de reatestare la fiecare trei ani.
La acțiunile de pregătire, alături de corpul de instructori, monitori și evaluatori ai Salvamont România, vor participa și reprezentanți ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și Centrului de pregătire SMURD din Sibiu. Acesta din urmă va asigura pregătirea medicală, în timp ce Inspectoratul General pentru Aviaţie va susţine cursurile de salvare cu elicopterul.
Potrivit Salvamont România, în fiecare an, reuşesc să parcurgă şi să promoveze formele de pregătire profesională un număr de aproximativ 50-60 de noi salvatori montani. În prezent, în România activează peste 800 de salvatori montani atestaţi, dintre care circa 300 sunt salvatori montani angajaţi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co