Actualitate

Analize microbiologice de la un laborator autorizat: Apa este bună

Ploieștenii din zonele Republicii-Nord ale orașului pot consuma apa de la robinet. Conducerea Apa Nova a anunțat astăzi, la ora 14.30, că, potrivit analizelor microbiologice făcute de un laborator independent autorizat, apa de la robinet este corespunzătoare din punct de vedere sanitar. De cealaltă parte, Direcția de Sănătate Publică a rămas să se pronunțe, fiind necesare 72 de ore de la prelevarea probelor pentru a emite un verdict asupra purității apei. Primarul Adrian Dobre și-a arătat dezacordul față de modul defectuos și tardiv în care ploieștenii au fost informați despre interdicția de a consuma apă contaminată, în urma avariei la o conductă din rețea petrecută în ziua de sâmbătă, 9 februarie.
Despre momentul în care firma care a înlocuit conducta avariată în 2015 va veni să efectueze reparațiile nimeni nu știe nimic. Necunoscut este și locul producerii avariei, acesta fiind aproximat undeva în zona rondului din Piața Mihai Vitezul și strada Gheorghe Doja.
De sâmbătă, aproape 30.000 de ploieșteni din zonele Republcii-Nord nu au mai putut folosi apa de la robinet. Apa Nova a trimis în zonă trei cisterne mobile cu apă potabilă, însă puțini au fost cei care au apucat să se aprovizioneze din această sursă. Potrivit primarului Adrian Dobre, școlile și grădinițele alimentate din conducta afectată au primit, de luni, apă îmbuteliată pentru toți cei 6.000 de elevi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co