Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Apicultorii prahoveni acuză: fermierii ne ucid albinele

Pesticidele din clasa neonicotinoidelor, folosite de agricultorii români, ucid în masă albinele, susțin apicultorii prahoveni. Este un adevărat măcel, ne spun aceștia, disperați de pagubele produse stupilor.
Utilizarea celor mai cunoscute trei pesticide din această categorie a fost interzisă în agricultura Uniunii Europene în 2018, însă Guvernul României a emis derogări de la legislația europeană. Astfel, a permis folosirea neîntreruptă a otrăvurilor respective în toată această perioadă și intenționează continuarea practicii și în anii următori, se arată într-un comunicat al Federaţiei Asociaţiilor Apicole din România-ROMAPIS.
Romapis a postat pe site-ul federației un film în care arată cum o picătură de rouă luată de pe o plantă stropită cu pesticide ucide o albină în două minute. Îngrijorarea Romapis a luat amploare după recenta declarație a președintelui Academiei de Științe Agricole și Silvice, Valeriu Tabără, portivit căreia s-ar fi făcut analize în străinătate care au arătat că nu există urme de neonicotinoide nici în floarea de rapiță, nici în cea de floarea-soarelui.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co