Actualitate

Azuga rupe țara în două: podul de pe DN1, la un pas de prăbușire

Singurul drum care unește Muntenia de Ardeal ar putea dispărea. Podul de peste pârâul Azuga, situat chiar pe DN1, este în pericol de
prăbușire, rupând astfel legătura dintre cele două regiuni. În urma expertizei, inginerii constructori au concluzionat că structura de rezistență este atât de deteriorată, încât podul nu mai suportă greutăți mai mari de șapte tone, în condițiile în care un singur tir poate ajunge la 40 de tone.
Primarul Ciprian Barbu ne spune că instituția pe care o conduce nu are cum să intervină, deoarece podul face parte din DN1 și este în responsabilitatea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Bâlbele autorităților de la București și discuțiile interminabile pe marginea unei rute ocolitoare, care durează de câțiva ani, au făcut ca nici până la această oră să nu se găsească o soluție pentru consolidarea podului, riscându-se viața tuturor celor care tranzitează DN1 prin această zonă.
Construirea unei șosele ocolitoare ar fi absolut benefică și pentru Azuga, ne mai spune primarul Ciprian Barbu, pentru că s-ar scoate traficul greu în exteriorul orașului, ducându-l la baza muntelui. În plus, șoselele ocolitoare, construite în Azuga, Bușteni și Comarnic, ar reprezenta o soluție rapidă pentru eliminarea cozilor interminabile din fiecare weekend.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co