Invatamant

Bataie pe locurile din gradinite

„Bătălia” pentru ocuparea unui loc la grădiniţă a început în Sinaia în urmă cu câteva luni. Zeci de sinăieni s-au grăbit să depună dosarele din timp pentru anul şcolar 2009 – 2010. Aşa că unităţile preşcolare din oraş au fost luate cu asalt, iar acum cu greu se mai pot găsi locuri. De fapt, părinţii îşi mai pot înscrie micuţii numai la o singură unitatea –Grădiniţa nr.1, acolo unde au mai rămas numai 10 locuri neocupate. Înscrierile s-au încheiat pe 1 martie, iar numărul copiilor înscrişti depăşete capacitatea locurilor. La grădiniţa Floare de Colţ vin şi acum solicitări din partea părinţilor, însă conducerea nu le poate onora. Din cauza numărului mare de copiii, la toamnă grupele mici vor fi supraaglomerate.
Putem spune că în grădiniţele sinăiene nu mai fac faţă numărului mare de cereri. Unităţile de învăţământ pentru preşcolari sunt din ce în ce mai solicitate în ultimii ani. Grădiniţele au rămas aceleaşi, însă densitatea populaţiei este mai mare. Potrivit normelor, într-o grupă de grădiniţă ar trebui să fie între 15 şi 20 de preşcolari. Din cauza suprasolicitării grupele sunt constituite din mai mulţi micuţi decât numărul maxim admis.
Aşa că, unde a fost posibil s-au suplimentat locurile, care deja s-au ocupat. În fiecare an, grădiniţele se confruntă cu problema numeroaselor solicitări. Pentru a vă înscrie copilul la unitatea preşcolară de pe strada Mihail Kogălniceanu sunt necesare următoarele acte: copie după certificatul de naştere al copilului şi al părintelui, adeverinţă de salariat şi o cerere tip.
httpv://www.youtube.com/watch?v=HP5hwmI63wE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co