Actualitate

Bătălii istorice, la Sinaia

Spectacol istoric, în acest weekend, la Sinaia, cu arme, uniforme și gloanțe… oarbe. Totul se va petrece în Parcul Dimitrie Ghica, unde Asociația Tradiția Militară, cu sprijinul Primăriei Orașului Sinaia, organizează “Marșul Comemorativ Crucea Eroilor”.

Evenimentul, aflat la cea de-a VII-a ediție, este dedicat tuturor soldaților căzuți în luptele din timpul Primului Război Mondial. Aproximativ 70 de participanți, români și străini, în uniforme istorice vor lua parte la acest eveniment. În parcul Dimitrie Ghica se vor organiza reconstituiri ale bătăliilor istorice, dar și demonstrații militare, sâmbătă 29 august, de la ora 16:30, respectiv 18:00. Se vor trage salve de onoare și vor fi depuse coroane de flori la Cimitirul Eroilor de la ora 17:30.

A doua zi, duminică, 30 august, începând cu ora 10:30, vor avea loc demonstrații de reconstituire istorico-militară în parcul Dimitrie Ghica, iar de la ora 13:00, acestea se vor muta la Castelul Peleș. Uniformele de epocă, armele și muniția de manevră vor face parte din recuzita militarilor, la fel ca în fiecare an.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co