Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Câmpina și Cahul, orașele lui Hasdeu

Sărbătoarea celor 2 Iulii a adunat la Castelul Iulia Hasdeu din Câmpina iubitori de cultură din municipiu, oaspeți din Capitală, dar și din orașul Cahul, din Republica Moldova.
Aceștia au participat la toate manifestările organizate azi, în memoria celor două Iulii, și au vorbit despre legătura dintre familia marelui savant Bogdan Petriceicu Hasdeu și orașul moldovenesc Cahul. În această localitate, numele Hasdeu apare în denumirile mai multor instituții, deoarece savantul a fost judecător aici, nu foarte mult timp, fiind demis din cauza activității sale de promovare a unirii dintre România și Basarabia.
Universitatea, teatrul, muzeul, dar și liceul, toate poartă numele de Hasdeu și tot timpul se organizează manifestări dedicate lor, exact cum se întâmplă și în Câmpina.
Se vorbește și de o înfrățire între cele două localități, care au foarte multe lucruri în comun, dar, deocamdată, astăzi, Câmpina și Cahul le-au sărbătorit pe cele două Iulii, sub egida Centenarului. Cei prezenți au avut o zi plină cu prelegeri, lansări de carte, expoziții de pictură și piese de teatru.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co