Actualitate

Candidații pentru Primăria Ploiești, pregătiții pentru cursa electorală

Pandemia trece ușor…alegerile se apropie.

Așa că partidele au început deja să își aleagă candidații care să intre în cursa pentru Primăria Municipiului Ploiești.

În interiorul partidului s-au vehiculat două nume: senatorul Radu Oprea și actualul viceprimar Cristian Ganea, scrie observatorulprahovean.ro.

Astfel, conform surselor din PSD Prahova, balanța ar fi fost înclinată chiar de liderul formațiunii, Bogdan Toader, care ar fi optat pentru Radu Oprea.

Aceleași surse susțin că există acceptul și de la nivel central.

Radu Oprea este în prezent senator PSD.

În ultima guvernare PSD, acesta a fost ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat.

În lupta pentru fotoliul de primar, principalul contracandidat al lui Radu Oprea pare să fie Andrei Volosevici, fost primar al Ploieștiului, confirmat la rândul său de conducerea centrală a PNL încă din februarie.

Andrei Volosevici a fost primar al municipiului Ploieşti între 2008 şi 2012 din partea PDL. În 2012, a fost ales senator, tot din partea PDL, însă în 2014 a plecat la PMP.

Apoi a părăsit şi acest partid şi a rămas senator independent, dar în 2015 s-a afiliat grupului PNL. În septembrie 2016, Volosevici a anunţat că s-a înscris în ALDE şi a candidat pentru un mandat de deputat pe lista ALDE Prahova, aflându-se pe locul al doilea pe listă, însă nu a obţinut un mandat de parlamentar, singurul mandat de deputat de Prahova fiind obţinut pentru ALDE de fostul vicepremier Graţiela Gavrilescu.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co