Actualitate

Caniculă tropicală în weekend

Pe fondul unei canicule infernale, în Portugalia a izbucnit săptămâna trecută un incendiu de vegetație care a ucis 62 de persoane. În acest weekend, valul de căldură ajunge în România.
Căldura năucitoare la care asistăm este efectul, spun specialiștii, modificărilor climatice determinate de acțiunea umană, respectiv industrializarea. Bioxul de carbon emis în cantități mari în atmosferă de fabrici creează așa numitul ”efect de seră”, care încălzește atmosfera și dă peste cap clima. Faptul că SUA tocmai au refuzat să semneze un protocol de diminuare a activităților industriale producătoare de bioxid de carbon, va accentua și mai mult criza climatică actuală.
Temperatura medie a caniculei tropicale care va atinge țara noastră în weekend va fi cu 8 grade mai mare decât normalul. În sudul țării, maximele vor depăși 35 de grade.
Prognoza meteo pe lunile iunie, iulie și august arată că nu trebuie să ne așteptăm la călduri ”mai omenoase” decât vara trecută. Mai mult, lipsa precipitațiilor își va face din ce în ce mai mult simțită prezența cu cât ne apropiem de miezul verii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co