Actualitate

Cimitir sau groapă de gunoi?

Ploieștenii care vin la Cimitirul Mihai Bravu din municipiu pentru a se reculege la mormintele rudelor își pun cu siguranță întrebarea dacă aici mai este loc de odihnă sau a devenit între timp groapă de gunoi.
Dacă în zona intrării în cimitir, precum și pe lângă biserica de aici totul pare a fi normal, în sensul că este curat și există o oarecare ordine, nu același lucru se poate spune pe măsură ce intrăm pe aleile dintre morminte și ne îndreptăm către partea din spate.
Aici, parcă părăsim cimitirul și ajungem la un morman de gunoi, deși, totuși, nu am plecat din curtea care împrejmuiește locurile de veci. Înălțimea mormanului și dimensiunile lui ne fac să ne gândim, pe de o parte, că el se află de mult timp acolo, iar pe de alta, că se află în plină extindere, dat fiind că gunoaiele nu par să fi fost ridicate vreodată. Și nici nu se știe dacă, prin minune, vor dispărea într-o bună zi.
Grămada este alcătuită din pământ și din gunoaie specifice, dacă putem spune astfel, unui cimitir: rămășițe de lumânări, coroane ofilite, bidoane de apă cu care oamenii vin și udă florile de pe morminte. Pe lângă acestea am găsit însă și saci de rafie cu gunoaie, ceea ce înseamnă că aici se aduc deșeuri și din afara cimitirului, iar asta ne face să ne punem din nou întrebarea dacă suntem în cimitir ori într-o groapă de gunoi.
Adresăm aceeași întrebare și autorităților locale, în a căror administrare se află Cimitirul Mihai Bravu și care percep taxe pentru întreținerea acestuia, precum și taxe pentru accesul cu mașina în curtea aferentă. Poate în felul acesta factorii responsabili, Primăria, Consiliul Local, Consiliul Județean, vor lua măsurile necesare pentru a reda cimitirului aspectul și demnitatea pe care trebuie să le aibă un loc de veci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co