Actualitate

Coasta de sud a Mării Negre reabilitată

Din cauza valurilor puternice din Marea Neagră, în ultimii ani plaja a fost înghițită de ape, ajungând să se îngusteze vizibil. Pentru a reduce eroziunea costieră și a reda litoralului românesc frumusețea de altădată, a fost implementat proiectul „Protecţia şi reabilitarea părţii sudice sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanţa şi Eforie Nord” , ce se defășoară momentan pe patru loturi din zonă, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud și unul la Eforie Nord, urmând să se desfășoare lucrări și în Mamaia Sud.

Pentru realizarea lucrărilor se vor folosi aproximativ 243.000 de tone de piatră, asigurată de carierele din Dobrogea. O primă parte a lucrărilor a fost deja finalizată. Pentru nisiparea plajelor se va folosi o tubulatură submarină care va asigura lărgirea cu aproape 60 de metri, ceea ce înseamnă că suprafața totală se va mări cu aproximativ 33 de hectare.

Lotificarea va dura 12 luni, iar garanția întregii lucrării în care se investesc 170 de milioane de euro, va fi de 50 de ani. Proiectul din România este foarte important însă nu a impus probleme deosebite constructorilor.

Avem o experiență foarte vastă cu acest tip de proiecte. Am făcut și anterior astfel de lucrări și în Olanda sau coasta Britanică și am regăsit aceleași circumstanțe și aici. Nu ne-am lovit de dificultăți. Constructorii preconizează că vor termina lucrările până în primăvara anului viitor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co