Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Copiii de doi ani, la grădiniță și uniforme obligatorii în școli

Directorii unităților de învățământ din Prahova i-au propus ministrului Educației să legifereze înscrierea la grădiniță și a copiilor de doi ani. Solicitarea a fost făcută ieri, cu ocazia întâlnirii ministrului cu reprezentanții școlilor, liceelor și grădinițelor din județ, eveniment desfășurat la Inspectoratul Școlar.
Directorii instituțiilor de învățământ i-au mai cerut ministrului Ecaterina Andronescu să modifice Statutul Profesorului, astfel încât cadrele didactice să aibă mai multă autoritate în fața părinților și a elevilor.
Profesorii prahoveni i-au propus ministrului Educației introducerea uniformei obligatorii în școli, atât pentru siguranța elevilor și a profesorilor, precum și pentru cultivarea unei atitudini de conformare la reguli și norme de civilizație. Conducerea Inspectoratului Școlar Prahova a atras atenția asupra unei prevederi periculoase din Statutul Elevilor, care ar trebui revizuită.
Inspectorul Școlar adjunct a mai subliniat faptul că drepturile elevilor nu ar trebui să încalce drepturile cadrelor didactice, amintind faptul că apariția Statutului Elevilor a creat un dezechilibru grav în sistemul de învățământ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co