Actualitate

Credincioșii au sărbătorit la biserică Înălțarea Sfintei Cruci

Mii de credincioși au sărbătorit astăzi Ziua Înălțării Sfintei Cruci. Mulți dintre ei au mers la biserică pentru a se închina în fața acestui simbol suprem al creștinătății și a participa la slujbele religioase oficiate în cinstea acestei zile.
În Ziua Înălțării Sfintei Cruci se ține post aspru și se fac rugăciuni pentru că ea ne aduce aminte de patimile și moartea Mântuitorului.
Înălţarea Sfintei Cruci este sărbătorită în fiecare an pe 14 septembrie și marchează două evenimente solemne.
Primul este găsirea Crucii şi înălţarea ei în faţa poporului de către episcopul Macarie al Ierusalimului, la 14 septembrie 335.
Sfânta Cruce a fost aflată din porunca Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare. Datorită acesteia, s-au găsit pe Golgota trei cruci. Pentru a afla care a fost crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul și care sunt crucile tâlharilor răstigniți odată cu El, patriarhul Macarie le-a spus să atingă pe rând crucile de o femeie moartă. Aceasta din urmă a înviat în momentul în care a fost atinsă de cea de-a treia cruce, cea pe care a fost răstignit Hristos.
După această minune, Patriarhul a poruncit înălțarea Sfintei Cruci la un loc înalt, de unde să o poată vedea tot poporul.
Cel de-al doilea eveniment este aducerea Sfintei Cruci de la perşi, în 629, în vremea împăratului bizantin Heraclius, care a aşezat-o în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Când împăratul persan Hosroe a cucerit Ierusalimul, a luat cu el Crucea Domnului în Persia. Sfânta Cruce a rămas aici timp de paisprezece ani, până când Hosroe a fost învins de împaratul Heraclie, care a dus sfânta cruce în Ierusalim.
Ziua de 14 septembrie este considerată şi data care vesteşte sfârşitul verii şi începutul toamnei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co