Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Ziua pompierilor, sărbătorită la Ploiești

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a marcat, astăzi, printr-o serie de manifestări, împlinirea a 170 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, în care pompierii au ținut piept celor aproape 6.000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi pe pământ românesc să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848.
În urma acestei bătălii, data de 13 septembrie a fost consacrată Zilei Pompierilor.
Evenimentele de la Ploiești dedicate acestei zile au debutat la sediul ISU cu o slujbă religioasă de comemorare a eroilor din Dealul Spirii şi a pompierilor prahoveni căzuţi la datorie de-a lungul timpului, urmată de o depunere de coroane şi o şedinţă festivă.
Cu această ocazie, inspectorul șef al ISU a vorbit despre semnificația acestei date.
La evenimentul desfășurat la sediul ISU Prahova au participat o serie de personalități marcante ale județului, printre care prefectul Mădălina Lupea, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, și directorul Agenției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Mihai Terecoasă.
De asemenea, în cadrul şedinţei festive au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofițer și nouă subofițeri care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice.
Cu această ocazie ziua de astăzi, 13 septembrie, a fost declarată „Ziua porţilor deschise”, între orele 11:30-13:00, la toate subunităţile de intervenţie. Vizitatorii au avut astfel ocazia să ia contact cu echipamentele/autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă din dotarea pompierilor prahoveni şi să vizioneze exerciţiile demonstrative organizate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co