Actualitate

Creșteri salariale pentru polițiști, în 2019

Peste 28.000 de poliţişti vor beneficia de o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de la 5% la 10%, începând cu data de 1 februarie 2019.
Dintre cei peste 28.000 de poliţişti fac parte, spre exemplu, poliţiştii de la acţiuni speciale şi cei cu atribuţii pentru cercetarea la faţa locului: judiciarişti, criminalişti, pirotehnişti, conducători de câini.
În plus, începând cu acest an, se acordă și o indemnizaţie pentru pază şi supraveghere de 5% pentru poliţiştii care asigură paza, escortarea şi supravegherea deţinuţilor, reţinuţilor, arestaţilor preventiv, pe timpul efectiv prestat în astfel de condiţii.
Aceste majorări au ca scop stimularea categoriilor de poliţişti care desfăşoară activităţi deosebite şi care sunt similare cu cele de poliţie judiciară.
Începând cu luna ianuarie, salariul minim de bază minim brut este de 1.900 de lei, ceea ce presupune că la nivelul ministerului nu va exista un salariu de funcţie mai mic de 1.900 de lei.
De asemenea, pentru cei mai proaspeţi angajaţi din minister salariul de funcţie depășește 1.900 de lei, iar venitul net ajunge în jur de 2.500 – 2.600 lei, fără a adăuga eventualele sporuri care ar putea proveni din munca în zilele libere sau de sărbători.
Creşterile salariale menționate vor intra în vigoare din luna februarie şi se vor regăsi în salariile din luna martie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co