Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Săptămâna se încheie, relaxarea abia începe

A venit din nou sfârșitul de săptămână! Înseamnă deci că lăsăm munca deoparte și căutăm să ne relaxăm, să ne odihnim și să ne distrăm cum știm mai bine. Vă sugerăm câteva modalități de a vă simți minunat în aceste trei zile.
Începând de astăzi și până duminică, Bulevardul Castanilor din Ploiești găzduiește cea de-a șasea ediție a Festivalului “Alfabetul Conviețuirii”. Organizat de Primăria Municipiului Ploiești, în parteneriat cu Uniunea Elenă din România și Ministerul Culturii, evenimentul își propune să promoveze spiritul de înțelegere și de cunoaștere reciprocă și vine să confirme existența cosmopolită a Ploieștiului, un oraș european cu respect pentru oameni, tradiții și valori.
Tot la acest sfârșit de săptămână și tot la Ploiești poposește din nou „Caravana racilor”. După succesul din luna iunie, organizatorii s-au gândit să le mai facă o bucurie gurmanzilor şi revin. Reţetele secrete vor fi din nou puse la bătaie pentru a fi gătite cele mai bune preparate din fructe de mare. Tentacule de calamar, midii şi creveţi iată doar câteva din bunătăţile pe care le veţi putea gusta la festivalul culinar care revine la Ploieşti. Nu în ultimul rând, Parcul Municipal Vest este gazda unui eveniment organizat de Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești sub egida “Music în the park”. Este vorba despre un concert susținut de Orchestra populară „Flacăra Prahovei”. Sunteți așteptați, așadar, duminică, 23 septembrie, începând cu ora 17.00, să vă bucurați de un concert de muzică populară în aer liber! Duminică, 23 septembrie, de la ora 10:00, Hipodromul de la Ploiești găzduiește cel de-al doilea eveniment cu statut internațional al anului 2018, respectiv cursa de galop pentru caii Pur Sânge Arab „Heritage”, sponsorizată de Alteța Sa Sheikh Sultan Bin Zayed Al Nayan, emir la Abu Dhabi.
Așadar, puteți urmări o cursă dedicată special cailor arabi care păstrează liniile vechi de sânge care au stat la baza fondării rasei Pur Sânge Arab în urmă cu câteva mii de ani, o rasă de o inestimabilă valoare și în prezent.
Mâine dimineaţă, începând cu ora 10.00, în incinta Parcului Tineretului de la Sala Sporturilor Olimpia are loc cea de a 5-a ediţie a crosului „Run for Future”, în organizarea Asociaţiei „Un strop de fericire” şi la care CSM Ploieşti se numără printre parteneri.
Ediţia din acest an cuprinde curse cu participare gratuită pentru bunici și nepoți, pentru întreaga familie, pentru copii pe diverse grupe de vârstă. Totodată, cursele pentru „staruri” și „campioni” sunt pentru cei inițiați, care, prin puterea exemplului, îşi pot inspira prietenii să facă mişcare. Cursele se vor desfăşura pe distanţe variante, cuprinse între 500 şi 5.000 de metri.
Grădina botanică Bucov ne invită să fim alături de micii concurenți care participă la Concursul duatlon “Cupa de Toamnă”, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani. Probele competiției sunt alergare și ciclism, pe diferite distanțe. Evenimentul este organizat de Muzeul Județean de Științe ale Naturii Prahova. Dacă alegeți să mergeți pe Valea Prahovei, vă puteți opri la Sinaia, unde are loc, începând de astăzi și până duminică, Târgul cu Bunătăți și Dichisuri. Veți găsi brânzeturi, pastramă, cârnați și zacuscă de păstrăv, dulcețuri, siropuri, gemuri și multe feluri de zacuscă și multe altele.
De la târg puteți cumpăra decorațiuni și cosmetice naturale din levățică, tablouri din fir continuu de sârmă, dar și bijuterii din pietre semiprețioase, jucării croșetate, obiecte de decor din hârtie sau pentru care s-a folosit tehnica șervețelului etc.
Și tot la Sinaia sunteți așteptați la Galeria Regală de Artă din Casino Sinaia pentru a vizita expoziția ”O sută de acuarele pentru România”, semnată de artistul Corneliu Drăgan-Târgoviște!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co