Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Cursul de iarna la final

Turiştii români şi străini, amatori de drumeţii montane vor fi mai în siguranţă pe munte ! La centrul  de pregătire a jandarmilor montani din Sinaia, 50 de jandarm sosiţi din toată ţara, au participat  timp de trei săptămâni la cursurile intensive de schi, alpinism dar şi de legislaţie montană. Aceştia au fost instruiţi de instructorii de la Centrul Montan.
Cei 45 de jandarmi au fost specializaţi de colegii lor de Centrul Montan din Sinaia, pentru a putea, la rândul lor să intervină la salvarea şi acordarea primului ajutor în munţi. Cursul de specializare în schi şi alpinism a mai cuprins şi cunoştiite de contravenţii şi infracţiuni în domeniu montan, dar şi teme de studiere a zăpezii şi a avalanşelor.
Intructorii montani au dat o importanţă deosebită pregătirii cursanţilor în tehnicile de salvare montană şi acordare a primului ajutor. Cursanţii aflaţi la pregătire, au participat anul trecut şi la etapa de vară. Aceştia vor primi diplome de absolvire  a Cursului de iniţiere în specialitatea Schi şi Alpinism.
În acest moment, în România există 29 de posturi de jandarmerie montană, care acţionează în 13 judeţe, atât în munâi cât şi în staţiuni. Spre deosebire de echipele salvamontiştilor, jandarmii montani au posibilitatea să-i amendeze pe turiştii care tulbură liniştea şi ordinea publică pe traseele montane sau încalcă alte legi.
httpv://www.youtube.com/watch?v=m16kr9L25-g

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co