Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Cursuri de formare profesională gratuite

Data de 14 septembrie este termenul limită până la care tinerii proveniți din medii sociale dezavantajate se pot înscrie la unul dintre cursurile de formare profesională gratuite pe care le organizează Școala de Meserii Concordia din Ploiești.
Ca și condiții pe care cei interesați trebuie să le îndeplinească sunt faptul că tinerii trebuie să fi absolvit cel puțin opt clase și să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani (în cazul calificării brutar) sau între 18 și 30 de ani pentru calificările de tâmplar și lucrător în cultura plantelor. Durata cursurilor este de 10 luni, iar tinerii pot primi cazare și masă gratuite.
În fiecare an, Școala de Meserii Concordia din cadrul Centrului pentru Educație și Formare Profesională cu același nume oferă oportunități inclusive de formare profesională pentru 40 de tineri. Se garantează accesul la educație și formare profesională de calitate pentru acei tineri care provin din medii dezavantajate, dintr-un sistem instituționalizat sau care sunt lipsiți de sprijinul familiei.
Cursurile pun accentul în special pe formarea practică, motiv pentru care 75% din ele reprezintă pregătire practică, iar 25%, teorie. După finalizarea cursurilor, tinerii susțin un examen în urma căruia, dacă îl promovează, primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări și în Uniunea Europeană. După finalizarea cursurilor, prin Serviciul de Job Coaching, tinerii sunt sprijiniți să își găsească un loc de muncă.
Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional. Ea are misiunea de a susține familiile aflate în dificultate, precum și integrarea sau reintegrarea socială – familială, școlară, profesională – a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă.
Proiectele organizației se derulează în Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, București și se adresează anual unui număr de peste 2.000 de persoane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co