Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Doar 40% dintre candidații prahoveni obțin permise auto

Statistică dezastruoasă la capitolul promovabilitate la examenele pentru obținerea permisului auto în Prahova. Potrivit conducerii Serviciului Permise și Înmatriculări, doar 40% dintre cei care susțin probele teoretică și practică reușesc că capete dreptul de a conduce un autovehicul. Cele mai slabe rezultate sunt la permisele Categoria B, unde au ajuns să candideze aproape toți tinerii care împlinesc 18 ani.
Din procentul de 50 la sută admiși la proba practică sunt foarte mulți care dau examenul a treia oară, ne mai spune șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Prahova.
Comisarul Roxana Râmneanțu susține că ar trebui modificat gradul de dificultate a examenului pentru permisul auto, în acest sens existând la minister discuții și propuneri. În primele șase luni, în Prahova au fost examinați peste 9000 de candidați, din care mai mult de jumătate au fost respinși. Dintre cei respinși, aproape 3000 de candidați aveau vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Tot în primele șase luni ale acestui an s-au prezentat la examinare și doi candidați cu vârste de peste 71 de ani, ambii însă au fost respinși.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co