Actualitate

Drum național afectat de sare

Șoferii care circulă des pe Drumul Național nr. 1 știu că vor da de o porțiune mai joasă, la Câmpina, în apropiere de Podul lui Rache.
Aceasta este afectată de depozitele de sare, pe care a fost construită, și care fac ca șoseaua să se afunde. În ultimul timp se putea vorbi chiar de o groapă, atât de mult s-a lăsat asfaltul. Problema este remediată în aceste zile. Traficul în zonă este restricționat, iar porțiunea afectată este decopertată și asfaltată din nou, pentru a ajunge la același nivel cu restul drumului.
Cauzele care au condus la deteriorarea podului sunt exact cele care provoacă și alunecările de teren de pe Strada Plevnei din Câmpina, zonă adiacentă DN1. Depozitele de sare fac ca întreaga zonă să fie instabilă.
Cel mai afectat este însă podul peste râul Prahova și DN1, dintre comuna Poiana Câmpina și municipiul Câmpina, cunoscut sub numele de Podul lui Rache, care stă, practic, pe un bloc de sare pe care apele subterane îl dizolvă încet, dar sigur. Pe aici treceau trenurile de marfă ale unor fabrici din zonă. Acum este folosit doar de pietoni, dar prezintă pericol deoarece pilonul din mijloc, situat chiar pe drumul național, se afundă ușor și din această cauză grinzile prefabricate de deasupra lui se depărtează una de cealaltă.
Dacă pentru drum nu a fost nevoie decât de niște asfalt, podul necesită reparații de amploare, care nu se întrevăd a fi efectuate în viitorul apropiat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co