Actualitate

Drumul de mare viteză Ploiești-Pașcani, licitație pentru studiu de fezabilitate

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a dat asigurări că drumul de mare viteză Ploiești – Pașcani va deveni realitate, primul pas în acest sens fiind organizarea licitației pentru realizarea documentației, studiului de fezabilitate şi proiectării.
El a promis, într-o emisiune televizată, că licitația va avea loc înainte de sfârșitul acestui an.
Șova a explicat că a fost schimbată strategia de achiziţii publice și de contractare. Se va merge pe ideea că un proiect de succes trebuie pregătit foarte bine, iar execuţia, fără a rămâne un lucru marginal, trebuie să nu mai prezinte o importanță atât de mare cum se întâmplă în prezent.
În privința viitoarei autostrăzi Ploiești – Pașcani, va fi realizat un studiu de fezabilitate astfel încât, în momentul în care se va scoate la licitaţie construcţia, să fie definit clar culoarul de expropriere şi să nu existe schimbări de soluţii la proiectului tehnic.
Drumul de mare viteză are patru sectoare, totalizând aproximativ 350 de kilometri.
Potrivit ministrului Transporturilor, studiul de fezabilitate implică şi studii de trafic şi condiţionalităţile care trebuie îndeplinite pentru ca proiectul să fie optim pentru nevoile de acum şi viitoare. Astfel, decizia privind clasificarea viitoarei artere drept drum expres sau autostradă va reveni tot celor care elaborează studiul, a mai spus Lucian Șova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co