Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Prahova: Referendum fără un sfert din președinții secțiilor de votare

Mai sunt doar câteva zile până la Referendumul din 6-7 octombrie, la care românii sunt convocați pentru a spune dacă sunt de acord cu modificarea Constituției în sensul definirii familiei ca fiind căsătoria între un bărbat și o femeie.
În acest context, județul Prahova se confruntă cu o problemă în sensul că 155 de președinți de secții de votare au anunțat că nu vor veni la referendum. Dat fiind că pe raza județului există 623 de secții, un calcul simplu ne arată că, până la ora actuală, un sfert dintre acestea nu vor avea președinte.
Am vorbit cu președintele Biroului Electoral Județean Prahova, judecătorul Ancuța Monica Mitrache, care ne-a explicat că vina pentru această situație nu o poartă președinții secțiilor de votare și nici nu se pune problema că aceștia nu doresc să vină la Referendum.
Problema, ne-a explicat ea, constă în termenul foarte scurt – opt zile în loc de 20, cât prevede legea, pe care aceștia îl au la dispoziție pentru a fi disponibili în zilele de 6 și 7 octombrie.
Potrivit judecătoarei Ancuța Monica Mitrache, cererile de retragere sunt însoțite de documente justificative și au, în general, motive medicale sau legate de evenimente în familie, respectiv decese, nunți, botezuri.
În județul Prahova vor fi amenajate 623 de secții de votare pentru un număr total de 664.347 alegători. Aceștia vor avea posibilitatea de a vota și pe liste suplimentare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co