Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Drumul de viteză Ploiești-Buzău începe să devină realitate

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că pentru trei dintre cele patru tronsoane ale drumului de mare viteză care va lega Prahova de Iași, printre care și Ploiești-Buzău, nu s-au depus contestații după desemnarea câștigătorilor.
În aceste condiții, compania poate semna contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice destinate fiecăruia dintre cele trei tronsoane. Acestea sunt Ploiești – Buzău, Buzău – Focșani și Bacău – Pașcani.
La sfârșitul săptămânii trecute, a fost desemnată firma câștigătoare și pentru cel de-al patrulea sector, Focșani – Bacău, al acestei artere rutiere de viteză, care va porni din comuna prahoveană Dumbrava, printr-o joncțiune la autostrada București – Ploiești. În această localitate se va amenaja o legătură cu autostrada pentru a se putea continua drumul direct spre Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani, pe o șosea mai bună decât DN1B.
După semnarea contractelor respective, câștigătorii licitațiilor vor putea începe să documenteze și să realizeze studiile de fezabilitate și proiectele tehnice destinate acestui drum de mare viteză, care ar putea să fie transformat în autostradă, dacă studiul de fezabilitate va arăta că această variantă este posibilă.
Finalizarea licitației pentru cele trei tronsoane, printre care și cel care va pleca din dreptul comunei prahovene Dumbrava (Ploiești – Buzău), înseamnă că după executarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic va fi nevoie doar de lansarea licitației pentru construirea acestei porțiuni din drumul de mare viteză care să lege Muntenia de nordul Moldovei.
Însă în condițiile în care pentru încheierea procedurii de achiziție a fost nevoie de aproape doi ani, iar termenul de finalizare pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic este de încă doi ani, rămâne de văzut cât va dura până la începerea propriu-zisă a lucrărilor pentru sectorul Ploiești (Dumbrava) – Buzău.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co