Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Dubla sarbatoare la Sinaia

Astăzi, s-au împlinit 150 de ani de la Unirea Principatelor Române. Cunoscut şi sub denumirea de Unirea Mică, evenimentul marchează unificarea Moldovei cu Ţara Românească. Momentul a fost sărbătorit cu fast la Sinaia, unde reprezentanţi ai administraţiei locale şi cetăţeni s-au adunat la Cimitrirul eroilor pentru a depune coronae de flori. Tot astăzi a fost sărbătorită şi ziua de naştere a lui Badea Cârţan, cel care a călătorit pe jos până la Roma pentru a vedea Columna lui Traian şi pentru a afla despre originea latină a poporului român. La veniment a participa şi o delegaţie din comuna Carţişoara, locul unde badea Cârţan s-a născut.
La finalul depunerilor de coroane, sinăienii şi oaspeţii din comuna Cârţişoara şi-au dar mâna şi au încins o horă. Unirea Principatelor Române s-a înfăptuit după ce Alexandru Ioan Cuza a fost ales atât domnitor al Moldovei cât şi al Ţării Româneşti . Ulterior, în anul 1862, Cuza a unificat Parlamentul şi Guvernul, realizând unirea politică a celor două principate
Pentru a marca aşa cum se cuvine ziua de naştere a lui Badea Cârţan, la cimitirul Şeţu, acolo unde este înmormântat, au fost depuse flori şi s-a ţinut o slujbă de pomenire.
În fiecare, la Sinaia, pe 24 ianuarie este dublă sărbătoare:  cetăţrenii şi autorităţile participă la evenimente dedicate unirii şi în acelaşi timp în sărbătoresc şi pe Badea Cârţan.
httpv://www.youtube.com/watch?v=2w5cO6_3qAI

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co