Actualitate

Focar de COVID-19 la ISU Prahova. Crește numărul pompierilor infectaţi

Numărul pompierilor de la ISU Prahova infectați cu COVID-19 s-a dublat, după ce marți au fost confirmaţi încă 10 pompieri cu noul coronavirus.

Până la acest moment, 20 de pompieri de la Detaşamentul Câmpina au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19.

Alte două teste sunt în continuare în lucru.

Potrivit unor surse, o parte dintre pompierii câmpineni au avut simptome specifice bolii încă de la finalul lunii mai, dar s-au ferit să anunţe superiorii şi să urmeze procedurile, deşi aveau instructajul făcut la zi.

Ar fi continuat să vină la serviciu, spun aceleaşi surse, şi chiar ar fi participat la misiuni unde au intrat în contact cu zeci de persoane, civili în ajutorul cărora interveniseră.

Dat fiind această situaţie, ancheta epidemiologică este extrem de complexă, autorităţile medicale fiind nevoite să identifice toate persoanele cu care pompierii au intrat în contact direct.

Pompierii din tura de serviciu din data 12 Iunie de la Detaşamentul Câmpina, precum şi cei de la Garda de Intervenţie Baicoi si Punctul de Lucru Plopeni se află în izolare la subunităţi, până la aflarea rezultatelor de la testare. Ceilalţi pompieri din turele libere de la Detaşamentul Câmpina, inclusiv Băicoi şi Plopeni se află în izolare la domiciliu împreună cu familia.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co