Cultura

Folclor și operă la “Sărbătoarea Sfinxului”

Un festival de folclor și unul de operă s-au desfășurat în weekend în cadrul celei de-a 10-a ediții a Zilelor Culturii la Bușteni – “Sărbătoarea Sfinxului”. Festivalul Concurs ”Magia Sfinxului” a fost dedicat tradițiilor, folclorului, cântecului și dansului popular românesc. Acesta s-a desfășurat atât în sala de spectacole a Centrului Cultural “Aurel Stroe” cât și în amfiteatrul din parcul central al orașului, manifestarea având ca scop ocuparea unui loc fruntaș în topul celor mai importante festivaluri de profil din România.
Evenimentul a oferit participanţilor ocazia de a  descoperi şi transmite mai departe tradiţiile, obiceiurile, portul şi folclorul, prin intermediul dansului, muzicii, artei populare, expoziţiilor şi spectacolului.
În paralel cu Festivalul-Concurs de Folclor, la Bușteni a avut loc și prima ediție a Festivalului-Concurs Național de Canto Clasic “Opera Start”, dedicat tinerilor cu vârste între 20 și 32 de ani. În primele două etape ale competiției candidații au interpretat la alegere arii de operă din secolele XVIII, XIX şi XX, iar în etapa a treia a fost obligatorie interpretarea unei arii din creația românească. Sâmbătă și duminică seară, melomanii au asistat la recitalurile susținute de soprana Bianca Manoleanu și baritonul Florin Estefan acompaniați la pian de Remus Manoleanu.
Concertul extraordinar de muzica folck susținut de Vasile Șeicaru va avea loc marți, 22 august, începând cu orele 19.00, iar prețul unui bilet este de 15 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co