Actualitate

Funcţionarii care mai au trei ani până la pensie nu pot fi disponibilizaţi

Funcționarii publici care mai au trei ani până la pensie nu vor mai putea fi disponibilizați în contextul unor măsuri de reducere a posturilor sau de reorganizare a instituției în cadrul căreia activează.
Măsura este prevăzută într-o propunere legislativă inițiată de patru deputaţi și care vizează instituirea interdicţiei privind reducerea posturilor ocupate de funcţionarii publici care mai au trei ani până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare.
Conform proiectului de lege de modificare a Statutului funcţionarilor publici, nu pot fi reduse posturile ocupate de funcţionarii publici care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
“a) mai au maximum 3 ani până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare;
b) au o vechime totală de cel puţin 10 ani de activitate în oricare autoritate sau instituţie publică;
c) au obţinut, la evaluarea performanţelor profesionale individuale în ultimii 5 ani calificativul ”.
Cei patru deputaţi PSD-ALDE care au iniţiat propunerea legislativă spun că este nevoie de asigurarea unui nivel minim de trai pentru funcţionarii publici care ar putea fi disponibilizaţi în urma tăierii unor posturi.
Inițiatorii își argumentează demersul afirmând că, la ora actuală, în caz de disponibilizare în urma reorganizării autorităţilor sau instituţiilor publice, funcţionarii publici care se apropie de vârsta de pensionare rămân, după o viaţă de muncă, până la pensionare, fără un venit care să le asigure nivelul minim de trai. De asemenea, după această vârstă, aceşti cetăţeni nu mai prezintă interes pentru niciun operator economic.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co