Actualitate

Nici nu a început, că s-a amânat

Se pare că românii se vor mai chinui mult timp să ajungă pe Valea Prahovei, neavând altă opțiune decât Drumul Național 1, în condițiile în care proiectul privind construcția Autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov suferă o nouă amânare.
De data aceasta, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a prelungit de pe 19 noiembrie până pe 17 decembrie termenul de depunere a ofertelor în cadrul procedurii pentru realizare prin Parteneriat Public – Privat a acestei artere extrem de necesare pentru mulți șoferi.
Prelungirea termenului de depunere a ofertelor se observă într-un anunţ tip erată, publicat în noul Sistem Electronic de Achiziţii Publice. Motivul pentru care s-a adoptat această măsură nu este însă precizat.
Durata de proiectare şi execuţie este stabilită la maximum patru ani, cu începere din 2019, iar durata de întreţinere şi operare de către partenerul privat este de 20 de ani.
Partenerul public, statul, va contribui cu 25%, iar cel privat, cu 75% din costul investiţiei şi cele de întreţinere şi operare. Costul estimat al acestei investiţii se ridică la aproximativ 1,36 miliarde de euro.
Şoferii care vor merge de la Bucureşti la Braşov pe autostradă vor achita o taxă de circa 10 euro/maşină.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co