Administratie

GAL pentru comunități marginalizate

Odată lansat ieri proiectul „O 9 șansă! Sprijinirea comunității marginalizate din Municipiul Ploiești prin elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Locală”, astăzi, aleșii au votat intrarea Primăriei, în calitate de partener, în “Grupul de Acțiune Locală” ce va fi constituit în acest sen. Cu un singur amendament:
Printre cei implicați în proiect se numără și Asociația PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă. De asemenea, sunt așteptate să se alăture atât instituțiile publice cât și cele private.
Pentru animarea partenerilor locali vor fi implicate persoane care lucrează fie în instituțiile de învățământ, fie în alte instituții. Acestea vor încerca să surprindă problemele curente și reale ale celor care locuiesc în comunitatea respectivă, chiar la fața locului.
Strategiile Grupului de Acțiune Locală vor avea în vedere, preponderent, zonele marginalizate ocupate, în mare parte, de populația rromă, dar și cele în care locuiesc bătrâni care au nevoie de sprijin sau de ajutor social, precum și tineri în căutarea unui loc de muncă sau cu venituri foarte reduse.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co