Administratie

„O 9 șansă” pentru comunitățile marginalizate din Ploiești

Primăria Ploiești a lansat, stăzi, proiectul „O 9 șansă! Sprijinirea comunității marginalizate din Municipiul Ploiești prin elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Locală”. Obiectivul general al proiectului constă în promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a orcărei forme de discriminare în municipiu Ploiești.
Pe 31 august, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a semnat contractul de finanțare între Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Capital Uman, și Municipiul Ploiești, având drept obiect acordarea unei finanțări nerambursabile pentru implementarea proiectului sus amintit.
Aceste strategii se referă preponderent la zonele marginalizate ocupate, în mare parte, de populația rromă. Însă, în egală măsură sunt zone în care locuiesc bătrâni care au nevoie de sprijin sau de ajutor social, tineri în căutarea unui loc de muncă sau cu venituri foarte reduse. Proiectul presupune crearea unui Grup de Acțiune Locală și elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Locală.
Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, din Fondul Social European.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co