Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Ghiță, un nou control judiciar

Sebastian Ghiță, sub un nou control judiciar, de această dată în dosarul în care, ieri, și Victor Ponta a primit aceeași măsură. Procurorii DNA Ploiești îl cercetează pe Ghiță pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.
Potrivit procurorilor, Ghiță ar fi dat 220.000 de euro ca să fie pus pe liste eligibile la alegerile parlamentare din 2012.
sursa: comunicat de presă DNA
“Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a lui Ghiţă Sebastian Aurelian, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acestuia pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. (…) Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian”.
În același dosar, Victor Ponta este cercetat pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co