Actualitate

Împrumut de 450 milioane de euro pentru programul de dezvoltare rurală

România va primi de la Banca Europeană de Investiţii un împrumut în valoare de 450 de milioane de euro destinat finanţării contribuţiei naţionale a acesteia la punerea în aplicare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală al României.
Potrivit BEI, împrumutul va fi folosit alături de ajutoarele nerambursabile de la Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014 – 2020, fiind acordat Ministerului Finanţelor Publice (MFP).
Suma respectivă a fost aprobată cu ocazia reuniunii Consiliului de administraţie al BEI, desfășurată la Bucureşti în perioada 17-18 septembrie.
Împrumutul poate acoperi modernizarea a 3.000 de ferme şi va cofinanţa 400 de proiecte axate pe prelucrarea şi comercializarea produselor agricole, precum şi 750 de programe care vizează îmbunătăţirea serviciilor pentru populaţia rurală.
BEI susține că suma acordată României vizează cu precădere creşterea competitivităţii în sectorul agricol şi cel forestier, mai buna gestionare a resurselor naturale şi încurajarea practicilor agricole ecologice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co