Actualitate

INCENDIU IN BUCEGI

Aproape o sută de persoane au acționat pentru stingerea incendiului izbucnit în masivul Bucegi cu câteva zile în urmă. Focul s-a aprins pe versantul prahovean, în zona Claia Mare și a fost anunțat prin Dispeceratul 112 de directorul Parcului Natural Bucegi, dar și de alți turiști aflați în zonă. La sosirea echipajelor de intervenție în apropierea incendiului s-a constatat că suprafața de ardere era de aproximativ 200 de  metri pătrați, direcția de propagare fiind Nord-Est.
În cursul zilei de duminică s-a constatat extinderea incendiului. Acesta se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați, arzând lizieră și coronament de rășinoase într-o zonă inaccesibilă, cu o pantă de 80%. Intervenţia pompierilor cu autospecialele a fost imposibilă, iar la fața locului au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului peste o sută de lucrători ISU, jandarmi montani, pădurari, salvamontiști din Bușteni și voluntari.
Suprafața afectată este inclusă într-o arie naturală protejată de interes european și în rezervația naturală Abruptul Prahovean, perimetrul de interes național fiind în pericol de propagare din cauza stratului gros de vegetație uscată. Incendiul este monitorizat de toate autoritățile cu responsabilități în gestionarea acestei situații de urgență.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co