Invatamant

Început de an universitar cu mai puțini studenți

Sute de studenți au fost astăzi prezenți la festivitatea de deschidere de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești. Un nou an universitar a început, însă dacă este să facem comparație cu ce trecut, numărul tinerilor care s-au înscris la facultate este mult mai mic. Unul dintre motive este promovabilitatea redusă la bacalaureat, iar pe de altă parte, cei care au avut medii foarte mari, au ales să studieze în străinătate. Cei care au rămas, însă, au planuri mari pentru anul acesta.
Anul acesta, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești sunt înscriși aproximativ 6.200 de studenți, dintre care 3.270 la buget. Chiar și așa, statistica arată că sunt cu aproximativ o mie de studenți mai puțini ca anul trecut, ceea ce a dat naștere unor zvonuri, cum că profilele Chimie și Matematică s-ar fi desființat. Lucru dezmințit de prorectorul Universității.

La UPG Ploiești, anul acesta s-au înscris 274 de studenți străini, cu șase mai mulți ca anul trecut. Oferta de cazare pentru căminele facultății a fost de 1.687 locuri, pentru care s-au înregistrat 1.525 cereri. 50 de locuri au fost rezervate pentru studenții străini.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co