Invatamant

Profesorii au pichetat Prefectura Prahova

Sindicaliștii din învățământ și-au strigat astăzi, nemulțumirile în ceea ce privește actuala guvernare care nu a schimbat nimic în legislație și folosește, în continuare, aceleași legi din timpul guvernării Boc. Fiind vorba de o pichetare, numărul participanților a fost limitat, astfel, în fața Prefecturii Ploiești, s-au adunat aproximativ doua sute de sindicaliști care au militat pentru acordarea a 6% din PIB pentru Educaţie şi respectarea promisiunilor de majorări salariale făcute la începutul anului de actualii guvernanţi. Însă acestea nu sunt singurele nemulțumiri.
Dacă negocierile de luna viitoare, cu reprezentanții Guvernului, nu le vor da câștig de cauză, până unde sunt dispuși, sindicaliștii prahoveni, să meargă?
Sindicaliștii nu l-au uitat nici pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe care l-au invitat să ia parte, alături de ei, la protest.
Liderii de sindicat s-au întâlnit cu Prefectul județului Prahova și au depus o listă cu revendicările pe care le au.
Revendicările depuse la Prefectura Prahova vor fi transmise Ministerului Educaţiei şi Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale. Cadrele didactice susţin că majorarea de 25% anunţată pentru 1 ianuarie 2018, va fi în realitate de 5% net.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co