Actualitate

Incredibil: 15.000 de ploieșteni aruncă deșeurile pe străzi

Regia Autonomă de Servicii Publice din Ploiești a început numărătoarea persoanelor fizice și juridice din oraș care nu au încheiat contracte cu operatorul de salubritate. Din estimările de până acum, s-a ajuns la concluzia șocantă că peste 15.000 de ploieșteni aruncă deșeurile menajere pe străzi.
Pe măsură ce angajații RASP finalizează listele cu persoanele fără contract cu salubritatea, acestea sunt transmise către ROSAL. Operatorul de salubritate a început deja să trimită fiecărui ploieștean de pe aceste liste, persoană fizică sau juridică, o notificare prin care se solicită încheierea unui contract pentru ridicarea deșeurilor.

Dacă în 30 de zile cei notificați nu se conformează, ei vor fi sancționați de către Poliția Locală cu amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei, în cazul persoanelor fizice, și între 500 și 2.500 de lei în cazul societăților comerciale.

Odată cu sancțiunea, ploieștenii vor primi și o comunicare de la Primărie prin care vor fi somați ca, în termen de 10 zile, să declare la Serviciul Public Finanțe Locale numărul de persoane din imobilul în care locuiesc. De asemenea, ei vor fi taxați automat cu un tarif mai mare cu 0,6% decât cel plătit în acest moment pentru ridicarea deșeurilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co