Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

La “Salonul de Cristal” au jucat “diamantele” şahului

“Diamantele” şahului au jucat la “Salonul de Cristal” al unui hotel ploieştean iar numele prezente au ridicat competiţia la un nivel foarte ridicat. Mari maeştrii şi nu numai, au făcut din Memorialul “Paul Diaconescu” o adevărată rundă a Ligii Campionilor la şah. Au participat peste 200 de sportivi, un număr-record pentru oraşul lui Caragiale.
În cariera sa, marele maestru internațional Florin Gheorghiu a jucat cu nouă campioni mondiali. Unul dintre ei, Bobby Fischer, a fost “victima” legendei şahului românesc. La victoria obținută de ploieștean contra lui Fischer, la Olimpiada de la Havana, a asistat însuși Fidel Castro. Graţie acelui succes, revoluționarul cubanez i-a dăruit lui Gheorghiu un frumos cadou.
Gheorghiu speră ca jucătorii din prezent să reușească și ei o victorie de calibrul celei din 1966. Printre șahistele de succes se regăsește și Alexandra-Ioana, elevă în clasa a 8-a. Ea spune că ”sportul minţii” o va ajuta şi la examenul de capacitate.
Marele maestru Vlad Jianu a câștigat ediția 2019 a întrecerii de șah rapid – open, desfășurată la Ploiești. Jianu a fost urmat de marele maestru Mihail Marin, și de maestrul internațional Vlad Tomescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co