Actualitate

Laboratorul de radioterapie de la Ploiești, pe cale să devină realitate

Laboratorul de radioterapie cu energii înalte urmează să devină, în sfârșit, realitate la Spitalul Municipal Ploiești.

Este singura unitate medicală din Prahova care are în structură o secție pentru tratarea pacienților cu afecțiuni oncologice.

După mult timp în care au existat o serie de incertitudini cu privire la construirea laboratorului de radioterapie cu energii înalte de la Ploiești, absolut necesar în tratarea persoanelor cu afecțiuni oncologice, a venit și o vestă bună.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” a dat aviz de securitate la incendiu pentru construirea viitorului laborator.

Ultima dată proiectul s-a blocat în luna martie, când pentru avizare a fost necesară o declarație din partea Executivului.

Problema a fost rezolvată după ce viceprimarul Cristian Ganea a semnat declarația pe proprie răspundere solicitată de către ISU Prahova.

Astfel, în cel mai scurt timp posibil, va începe contrucția laboratorului de radioterapie cu energii înalte la Spitalul Municipal Ploiești.

Aceasta este singura unitate medicală din Prahova care are o secție special destinată pentru pacienții cu afecțiuni oncologice, iar aici, anual, ajung aproximativ 1.000 de persoane din Prahova, dar și din județele vecine.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co