Actualitate

Liga Campionilor, ”interzisă” tricolorilor

Tricolorul LMV Ploiești ratează șansa de a evolua în Liga Campionilor la volei masculin. Din motive financiare, Tricolorul a declinat participarea în cea mai tare competitie europeană inter-cluburi.
Totuși, gruparea ploieșteană s-a înscris în Challange Cup și astăzi și-a aflat adversarul din această competiție. Tricolorul va înfrunta formația bulgară Levski Sofia în urma tragerii la sorți efectuată la Confederația Europeană de Volei.
Celelalte echipe românești implicate în această competiție sunt CSA Steaua și Volei Municipal Zalău. Echipa zălăuană va întâlni pe Buducnost Podgorica, în timp ce Steaua va intra în joc din următoarea fază a competiției europene.
Într-o situație similară celei a clubului stelist se află și Arcada Galați, unde s-au transferat foștii ”tricolori” Bisette și Carrasco, numai că formația de la Dunăre va juca în Cupa CEV. La acest moment clubul ploieștean nu are nici măcar bancă tehnică.
Singurii voleibaliști din sezonul precedent care nu au încă noi contracte sunt rusul Alexander Kullo, bulgarul Pavel Dushkov și românii Ovidiu Darlaczi și Tudor Magdaș. Mezinii Tricolorului din sezonul în care au cucerit titlul, Cupa și Supercupa, Darlaczi și Magdaș, pot deveni titulari incontestabili dacă vor rămâne la gruparea ploieșteană, având în vedere că formația ploieșteană se va întineri substanțial pentru campionatul următor.
Darlaczi este implicat cu naționala under 20 în calificările la Campionatul European. Spre deosebire de fete, care au două șanse de calificare, la băieți doar primul loc asigură prezența la turneul final. România înfruntă, pe rând, țara gazdă, Cehia, apoi Grecia și Serbia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co